Welke autoverzekering moet je kiezen voor je zakelijke auto?

759
0
Share:
Welke autoverzekering moet je kiezen voor je zakelijke auto?

In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering te nemen wanneer je met je wagen de openbare wilt op wilt gaan. Zonder ben je strafbaar, maar bovendien loop je ook heel veel risico’s die je echt niet wilt lopen. Gebeurt er namelijk een keer een ongeluk door jouw schuld, dan draai jij voor alle kosten op. Die kosten kunnen heel snel oplopen en je zou niet de eerste zijn die door een dergelijk ongeluk jarenlang in de financiële problemen terechtkomt. Genoeg reden dus om te kijken hoe je je zakelijke auto moet verzekeren. Wij leggen je uit waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk tot een zakelijke personenautoverzekering kunt komen die naadloos aansluit bij wat jij nodig hebt.

Is een zakelijke autoverzekering anders dan een normale verzekering?

De verzekering die je zakelijke auto nodig heeft, verschilt niet van de verzekering die je voor je privéwagen moet regelen. Wat anders is, is de mate waarin je je wagen gebruikt. Bovendien kunnen andere aanvullende verzekeringen interessanter zijn voor een ondernemer, dan voor een privépersoon. Wat voornamelijk belangrijk is bij het kiezen van de juiste autoverzekering, is de leeftijd van je wagen. Is deze nieuw of maximaal zes jaar oud, neem dan de allrisk verzekering. Met deze polis worden vrijwel alle vormen van schade die je oploopt, vergoed. Wat deze polis aantrekkelijk maakt, is dat ook schade die jij zelf veroorzaakt hebt, door je verzekering uitgekeerd zal worden. Zo hou je je nieuwe wagen zo lang mogelijk in nieuwstaat en heb je een representatief visitekaartje voor je bedrijf. Is je wagen al wat ouder, dan kun je ervoor kiezen om een andere polis te nemen.

Een wat oudere wagen verzekeren

Een wagen die ouder is dan zes jaar, hoef je niet van een allrisk verzekering te voorzien. In dat geval kun je beter gaan voor een andere Univé autoverzekering zakelijk. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, kies dan voor de WA+ verzekering. Met deze polis ben je tegen vele risico’s beschermd, maar schade die jij hebt opgelopen als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt, wordt niet uitgekeerd. Wordt er echter in je wagen ingebroken, dan kun je wel bij je verzekering aankloppen voor hulp. Zo voorkom je dat jij je financiële reserves moet inzetten, als je die al had. Bovendien kan schade veel sneller hersteld worden, omdat je verzekeraar gelijk voor je in actie komt. Tot slot, heb je een wagen van negen jaar of ouder, dan heb je voldoende aan de WA-basisverzekering.

Welke aanvullingen zijn interessant voor jou?

Welke aanvullingen zijn interessant voor jou

Wanneer je de basisverzekering eenmaal gekozen hebt, kun je nog kijken of je aanvullende opties wilt toevoegen. Neem je bijvoorbeeld vaak mensen mee in je wagen, overweeg dan eens de verzekering die hen en hun spullen dekt. Gebeurt er een keer iets, dan kun je hun schade uitbetalen. Zo blijven je klanten tevreden en komt het voortbestaan van je bedrijf niet in het geding.