Vijf tips die jouw onderneming echt gaan helpen

429
0
Share:
Vijf tips die jouw onderneming echt gaan helpen

Als ondernemer krijg je meerdere keren per dag advies. Soms ongevraagd, vaak goed bedoeld, maar niet altijd. Los van de vraag of het goed bedoeld is, is het al lastig genoeg om te bepalen welke tips je moet gaan gebruiken en welke niet in je vergiet blijven hangen. De tips uit dit artikel zijn zeker niet verplicht om op te volgen. Je zult zelf moeten bepalen of je ze in de praktijk gaat brengen. Feit is wel dat de kans groot is dat ze jouw onderneming flink vooruit gaan helpen.

Investeer in de modernste digitale technologie

Om te groeien, zijn vaak investeringen nodig. Een van de investeringen die hoog op je lijstje mag komen te staan, is de modernste digitale technologie. Als je het echt goed wilt aanpakken, kies je voor een partner die gespecialiseerd is in maatwerk oplossingen. Econocom is een voorbeeld van een specialist. De nieuwste digitale technologie, zoals audiovisuele middelen en ledverlichting, zorgen ervoor dat jouw onderneming verder geprofessionaliseerd wordt.

TPM

Het is helemaal geen schande als je niet weet wat TPM betekent. Dit staat voor Third Party Maintenance. Veel fabrikanten van hardware zeggen dat er na drie tot vijf jaar vervanging nodig is. In de praktijk valt dat reuze mee. Bij TPM worden het onderhoud en herstel van de infrastructuur en bijbehorende applicaties door een andere organisatie dan de hardware fabrikant gedaan. Een bedrijf zoals Econocom Nederland kan je hierbij van advies voorzien.

Kies een duidelijke niche

Als ondernemer wil je altijd meer. Om er maar eens een cliché uit te gooien: less is more. Het levert je zeker weten profijt op wanneer je voor een duidelijke niche kiest. Daarmee ontpop je jezelf tot een echte specialist. Dat werkt niet alleen voor jou prettig, maar geeft je klanten ook houvast. Ze weten dat ze voor bepaalde vragen bij jou terechtkunnen. En dat je daardoor sommige opdrachten die minder goed bij je passen mist, is dan maar zo.

Een interim manager

interim manager

Ook dit is een investering, maar wel een die je je niet gaat beklagen. Er zijn flink wat succesvolle ondernemers die hun zaak verkocht hebben en tegenwoordig als adviseur door het leven gaan. Jij kunt daarvan profiteren. Het is een mogelijkheid dat je een adviseur voor bijvoorbeeld een half jaar in dienst neemt, en hem of haar een duidelijke opdracht geeft. Voorbeelden zijn een efficiëntere werkwijze of een betere interne communicatie. Het voordeel van een externe adviseur is dat ze onbevooroordeeld hun mening kunnen geven.

Een weekend in de Ardennen

Ondernemen heeft iets weg van topsport. Weet je wat veel professionele sportteams doen voordat het seizoen begint? Ze doen aan teambuilding. Het is helemaal geen gek idee om hun voorbeeld te volgen. Een weekend weg, bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen, zorgt ervoor dat jullie elkaar op een andere manier leren kennen. Dit komt het groepsproces alleen maar ten goede. Vind je een weekend te lang? Dan kun je ook met één dag beginnen.