Sectoren die goed gebruik kunnen maken van Microsoft-technologie

612
0
Share:
Sectoren die goed gebruik kunnen maken van Microsoft-technologie

Microsoft-technologie is ontzettend veelzijdig en kan gebruikt worden voor een hoop verschillende doeleinden. Zo wordt het toegepast in verschillende sectoren vanwege de veelzijdigheid en het brede scala aan producten en diensten die het bedrijf kan aanbieden. Wellicht zijn er een paar waar je zelf nog niet aan had gedacht. Hier een aantal voorbeelden en misschien zit er ook wel iets tussen voor jouw sector.

Zorg

Microsoft biedt een breed scala aan oplossingen die organisaties kunnen gebruiken om een Data Platform op te zetten. Zo kan het om te beginnen in de zorg helpen met het beheren van patiëntendossiers. Dit is natuurlijk vertrouwelijke informatie waar goed mee omgegaan moet worden. Daarnaast geeft een data platform een helpende hand bij het analyseren van medische gegevens en het makkelijker maken van klinisch onderzoek. Een Microsoft Azure-cloudplatform kun je inzetten om informatie te delen. Wat wellicht iets bekender is, is Microsoft Teams dat wordt ingezet voor samenwerking tussen zorgteams.

De overheid

Je kunt het zo groot maken als dat je zelf wilt. Zo biedt Microsoft Azure Government cloud oplossingen die voldoen aan de regelgeving voor de overheid. Verder zijn er nog genoeg technologieën die worden gebruikt voor een zo beveiligd mogelijke communicatie en samenwerking binnen overheidsinstanties. Je kunt je wel voorstellen hoe noodzakelijk dat is. Inspark is een organisatie die beschikt over een groot aantal professionals die een grote kennis hebben over al deze Microsoft-technologieën. Er zijn ook al een hoop gemeenten die gebruik maken van de nieuwe gemeentelijke ICT-infrastructuur die Inspark te bieden heeft. Zeker de moeite waard om dus een kijkje te nemen.

Detailhandel

Detailhandel

Voor de detailhandel is dit allemaal ook zeker interessant. Zo wordt Dynamics 365 for Retail gebruikt voor het beheren van verkoop- en voorraadprocessen. Voor deze sector is het uiteraard zeer nodig om al deze gegevens op orde te hebben. Azure wordt vervolgens ingezet voor het hosten van e-commerce platforms en analyse van klantgegevens. Een effectieve logistiek is zeer belangrijk voor de detailhandel om ervoor te zorgen dat producten op tijd en in goede staat bij de klanten komen. De twee sectoren hebben dus veel met elkaar te maken. Om die reden is het voor het optimaliseren van routes, het volgen van voertuigen en de vracht, en het verbeteren van de efficiëntie van logistieke processen nodig om ook een dataplatform te hebben in de logistiek.

Financiële dienstverlening

De finance branche kun je uiteraard niet vergeten. Er is van alles waar deze sector rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan alle veranderingen na de Corona Periode en de regelgeving die constant aan het veranderen is. Gelukkig kun je veel van deze uitdagingen aangaan door onderdeel te worden van de cloud. Met een veelvoud aan (hybride) cloud oplossingen en ontwikkelde data technologieën als AI kunnen de klanten even goed geholpen worden. Azure biedt onder andere veilige cloud oplossingen voor financiële instellingen en Power BI wordt voornamelijk gebruikt voor gegevensanalyse en rapportage in de financiële sector. Er is bij elkaar dus genoeg om uit te kiezen.