Jouw bedrijf; denk grenzeloos!

274
0
Share:
Jouw bedrijf; denk grenzeloos

Wanneer je ondernemer bent, dan ben je altijd bezig met het spotten van nieuwe kansen en mogelijkheden. Ga je een nieuwe branche aanboren, investeren in een extra locatie of meer mensen aannemen? Wanneer je ambitieus bent dan ben je altijd wel met iets bezig. Met de intrede van het nieuwe werken zijn we nog ruimer gaan denken. Grenzen lijken helemaal niet meer te bestaan, en niet alleen de hippe digital nomads maar ook gewoon personeel met een baan in loondienst kunnen vandaag de dag tijd- en plaats onafhankelijk werken. Een stap die veel ondernemers nog niet durven te nemen is daadwerkelijk actief te worden in het buitenland. Hoe je deze uitdagende stap wél zet? Lees snel verder.

Grenzeloos werken

Nederland is een ontzettend fijn en welvarend land. Maar laten we eerlijk zijn; we zijn natuurlijk relatief klein. Met onze bijna 18 miljoen mensen heb je een leuke afzetmarkt, maar de wereld heeft meer te bieden. Wanneer je een concept hebt wat aangeslagen is in ons land, is het op een gegeven moment ook aan te raden om de grens over te gaan. Hier ligt een grenzeloos potentieel voor jouw bedrijf. Maar die eerste stap over de grens kan best lastig zijn, daarom is het aan te raden om je goed te oriënteren voordat je dit doet. Een onderzoek doen en zelfs een bezoek aan het land waar jij je onderneming verder wilt uitbouwen, zijn dan ook aan te raden.

Het wiel opnieuw uitvinden?

Daarnaast hoef je dit uitbouwen van je bedrijf niet alleen te doen. Er zijn veel bedrijven en ondernemers je al voorgegaan. Er zijn zelfs bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben, en je kunnen helpen om je bedrijf voet aan de grond te laten krijgen in het buitenland. Zo’n bedrijf is Oryx. Of het nu gaat om nieuw personeel werven in het buitenland of daadwerkelijk je vestigen, zij kunnen je helpen met raad en daad. Daarnaast kennen zij ook de vele voordelen van grenzeloos werken, alleen al de invloed van andere culturen en talen kan een boost geven aan jouw onderneming.

Kortom, de wereld is met de komst van nieuwe technologie meer benaderbaar dan ooit. Je kunt via internet de wereld bereiken, maar met een fysieke vestiging en bijbehorend personeel wat de taal spreekt in het buitenland, kun je nog net iets meer bereiken. Spannend is zo’n stap wel, maar met de juiste hulp en ondersteuning voor iedereen mogelijk!