Waarom een led dimmer niet mag ontbreken in een kantoorruimte

260
0
Share:
Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken in een goede kantoorruimte. Van een ergonomische bureaustoel en voldoende opbergruimte tot de juiste elektronica. Maar wist je dat verlichting ook een belangrijke rol speelt? In de basis is natuurlijk daglicht essentieel. Dit kan worden aangevuld met energiezuinige ledverlichting. Als je de werkplek of kantoorruimte écht optimaal wil benutten, voeg je daarnaast een led dimmer toe. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn en waarom led dimmers niet mogen ontbreken in jouw (thuis)kantoor! Verbeterde concentratie en productiviteit De intensiteit van het licht in een kantoorruimte heeft invloed op je concentratie. Over het algemeen word je van te zacht licht slaperig en gaat je productiviteit achteruit. Maar ook te fel licht kan negatieve invloed hebben op je focus. Het fijne van dimbare ledverlichting is dat je de intensiteit van het licht gemakkelijk naar wens kunt aanpassen. Bepaal zelf hoe fel het licht moet schijnen voor optimale concentratie en productiviteit in je werkplek. Minder last van vermoeide ogen Heb je last van vermoeide ogen na een paar uur werken? Ook dan is een led dimmer een uitkomst. Je kunt de intensiteit van het licht aan het eind van de dag bijvoorbeeld iets lager zetten, zodat het contrast tussen buiten en binnen niet te groot wordt. Geschikt voor flexibele werkplekken Dimbare ledverlichting is ideaal voor een kantooromgeving met flexibele werkplekken of gemeenschappelijke ruimtes met diverse functies. Tijdens een vergadering maak je gebruik van helder en functioneel licht. Tijdens een informele lunch of vrijmibo stel je de led inbouwspots juist in als zachte sfeerverlichting. Met een dimmer pas je het licht binnen een handomdraai aan op de situatie. Ook in een thuiskantoor is dit erg handig. Je kunt de werkplek in het weekend bijvoorbeeld omtoveren tot een sfeervolle hobbykamer met warme verlichting. Milieuvriendelijk en energiebesparend Ledverlichting is energiezuinig en hierdoor ook milieuvriendelijker dan andere vormen van verlichting. De energierekening wordt lager en het kantoor een stuk duurzamer. Dat zijn belangrijke voordelen van ledverlichting met een bijpassende dimmer. Compatibel met diverse ledlampen Er zijn veel verschillende soorten ledlampen verkrijgbaar, maar gelukkig ook veel dimmers die hier op aansluiten. Kies een led dimmer uit die compatibel is met het desbetreffende type. Houd er wel rekening mee dat niet iedere ledlamp dimbaar is. Controleer daarom altijd de informatie op de verpakking of lees de omschrijving op de website goed door. Laat je bij twijfel informeren door een led specialist.

Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken in een goede kantoorruimte. Van een ergonomische bureaustoel en voldoende opbergruimte tot de juiste elektronica. Maar wist je dat verlichting ook een belangrijke rol speelt? In de basis is natuurlijk daglicht essentieel. Dit kan worden aangevuld met energiezuinige ledverlichting. Als je de werkplek of kantoorruimte écht optimaal wil benutten, voeg je daarnaast een led dimmer toe. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn en waarom led dimmers niet mogen ontbreken in jouw (thuis)kantoor!

Verbeterde concentratie en productiviteit

De intensiteit van het licht in een kantoorruimte heeft invloed op je concentratie. Over het algemeen word je van te zacht licht slaperig en gaat je productiviteit achteruit. Maar ook te fel licht kan negatieve invloed hebben op je focus. Het fijne van dimbare ledverlichting is dat je de intensiteit van het licht gemakkelijk naar wens kunt aanpassen. Bepaal zelf hoe fel het licht moet schijnen voor optimale concentratie en productiviteit in je werkplek.

Minder last van vermoeide ogen

Heb je last van vermoeide ogen na een paar uur werken? Ook dan is een led dimmer een uitkomst. Je kunt de intensiteit van het licht aan het eind van de dag bijvoorbeeld iets lager zetten, zodat het contrast tussen buiten en binnen niet te groot wordt.

Geschikt voor flexibele werkplekken

Dimbare ledverlichting is ideaal voor een kantooromgeving met flexibele werkplekken of gemeenschappelijke ruimtes met diverse functies. Tijdens een vergadering maak je gebruik van helder en functioneel licht. Tijdens een informele lunch of vrijmibo stel je de led inbouwspots juist in als zachte sfeerverlichting. Met een dimmer pas je het licht binnen een handomdraai aan op de situatie. Ook in een thuiskantoor is dit erg handig. Je kunt de werkplek in het weekend bijvoorbeeld omtoveren tot een sfeervolle hobbykamer met warme verlichting.

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Ledverlichting is energiezuinig en hierdoor ook milieuvriendelijker dan andere vormen van verlichting. De energierekening wordt lager en het kantoor een stuk duurzamer. Dat zijn belangrijke voordelen van ledverlichting met een bijpassende dimmer.

Compatibel met diverse ledlampen

Er zijn veel verschillende soorten ledlampen verkrijgbaar, maar gelukkig ook veel dimmers die hier op aansluiten. Kies een led dimmer uit die compatibel is met het desbetreffende type. Houd er wel rekening mee dat niet iedere ledlamp dimbaar is. Controleer daarom altijd de informatie op de verpakking of lees de omschrijving op de website goed door. Laat je bij twijfel informeren door een led specialist.