De voordelen van thuiswerken

306
0
Share:
De voordelen van thuiswerken

Thuiswerken is sinds de uitbraak van de pandemie een nieuwe norm geworden voor veel mensen. Thuiswerken biedt veel voordelen, zoals meer flexibiliteit, minder reistijd en de mogelijkheid om je eigen werkplek in te richten. Een ander voordeel van thuiswerken is dat je je eigen kleding kunt dragen en dus niet per se zoals je normaal wel op kantoor moet, is een formele outfit ten tonele te verschijnen. Zo kun je dus gerust, mits je natuurlijk geen belangrijke video calls hebt, gewoon in je sportbh met rits en eventueel trainingsbroek achter je pc of laptop gaan zitten. Veel mensen zijn gewend om zich netjes te kleden voor hun werk, maar bij thuiswerken is dit niet altijd nodig. Thuiswerken biedt de mogelijkheid om je comfortabel te kleden en je eigen stijl te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je in je favoriete sportlegging en sport bh aan het werk gaat, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat anderen van je kledingkeuze vinden. Welke voordelen thuiswerken nog meer heeft, vertellen we je nu!

Flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van thuiswerken is de flexibiliteit die het biedt. Thuiswerken betekent dat werknemers hun eigen werkschema kunnen bepalen en hun werk kunnen afstemmen op hun persoonlijke leven. Dit betekent dat werknemers meer controle hebben over hun tijd en werk-leven balans. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat er goed met elkaar wordt gecommuniceerd. Het kan niet zo zijn dat het hele team tussen 08.00 en 17.00 bereikbaar is en jij besluit pas om 17.00 uur je laptop aan te zetten. Uiteraard is het prima om tussen de middag even een uur in je shockabsorber ultimate run sport bh te gaan hardlopen, maar dan is het wel zo netjes dat je dit ook even keurig netjes meldt.

Flexibiliteit

Voordeliger

Thuiswerken kan ook kostenbesparingen opleveren voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers kunnen geld besparen op transportkosten, lunches en kleding. Werkgevers kunnen geld besparen op kantoorruimte en andere kosten die gepaard gaan met een fysiek kantoor. Let hierbij wel op dat je natuurlijk wel zelf kosten hebt voor bijvoorbeeld het warm houden van je huis, het zetten van koffie en het verbruik van stroom. Daarbij komt wel dat je zelf kunt bepalen welke kleding je aantrekt tijdens een dag werken. Wanneer je naar kantoor gaat, dan doe je dit natuurlijk niet in je trainingsbroek, iets wat wel kan op het moment dat je thuis aan het werk bent.

Verhoogde productiviteit

Thuiswerken kan de productiviteit verhogen, omdat werknemers minder afgeleid worden en meer geconcentreerd kunnen werken in een comfortabele omgeving. Thuiswerken kan ook helpen om de werkdruk te verminderen, omdat werknemers de mogelijkheid hebben om hun eigen werkschema te bepalen en hun tijd beter te beheren. Stel dat je collega een vraag heeft, dan is het op kantoor veel makkelijker om even binnen te stappen, dan wanneer iemand thuiswerkt. Vaak bellen we minder snel voor dingen die wel even kunnen wachten, terwijl we op kantoor allang bij iemand aan het bureau hadden gestaan. Je kunt je dus wel voorstellen dat veel werkgevers het juist extra aanmoedigen wanneer een werknemer graag hybride wil thuiswerken. Dat houdt in vaak een dag of twee thuis en de rest op kantoor of uiteraard anders ingevuld.