Hoe kies je de ideale auto?

235
0
Share:
Hoe kies je de ideale auto?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dat is natuurlijk niet meteen een makkelijke keuze. Het aanbod is enorm: hoe vind je nu de auto die bij je past? In dit artikel helpen we je op weg – lees snel verder voor praktische tips.

Auto kopen of leasen

Denk allereerst na of je een auto wilt kopen, of dat leasen wellicht beter bij je past. Het is steeds gebruikelijker om een auto particulier of zakelijk te leasen, waar dan ook verschillende voordelen aan zitten. Zo heb je een minder grote kostenpost en kun je uit een heleboel auto’s kiezen: rijd straks in de auto van je dromen, welke auto dit ook is. Met private lease is er veel voor je geregeld, zoals de verzekering, reparaties, pechhulp, onderhoud en wegenbelasting. Dit is een ideale keuze als je geen tijd of zin hebt om hier zelf in te duiken.

Brandstof of elektrisch

Een tweede discussiepunt in de keuze voor een nieuwe auto luidt: ga je voor een brandstofauto of een elektrische auto? De elektrische automarkt is sterk in opkomst en elektrisch rijden wordt door velen gezien als de toekomst. Maar een elektrische auto rijdt wel wat anders dan een brandstofauto. Probeer eerst eens uit of het iets voor jou is, met private lease elektrische auto. Dit is immers een handige manier om vast te stellen of een auto bij je past, zonder direct een hoge prijs te hoeven betalen. Je kunt op die manier zelfs verschillende elektrische auto’s testen, van meerdere autofabrikanten bijvoorbeeld.

Kenmerken design

Kenmerken design

Let goed op de kenmerken van het design van de auto. In de basis dient elke auto natuurlijk hetzelfde doel: het is een vervoersmiddel om van de ene naar de andere locatie te komen. Maar de ene auto is de andere auto niet qua model. Wil je bijvoorbeeld in een kleine of een grote auto rijden? Vind je het belangrijk dat de auto krachtig is, of wil je juist liever veel opbergruimte in een ruime kofferbak? Je kunt bewust kiezen voor een kleine, smalle auto, omdat je vaak door smalle straten rijdt of makkelijk wilt kunnen parkeren. Het ligt er ook maar net aan of je de auto (voornamelijk) in je eentje gaat gebruiken of juist met een heel gezin. Of ga juist voor een hele moderne auto, die van de nieuwste innovatieve ontwikkelingen is voorzien. Voor iedereen is er de juiste auto te vinden, maar het is wel belangrijk om uit te zoeken wat hierin je wensen en voorkeuren zijn.

Mate van luxe

Denk na over de gewenste mate van luxe in de auto. Dit komt ook samen met het budget dat je beschikbaar hebt voor een nieuwe auto. Luxe zit ‘m met name in de extra toevoegingen aan de auto, van stoelverwarming tot adaptieve cruisecontrol. Je kunt stellen dat de ene toevoeging nuttiger of belangrijker is dan de andere toevoeging, maar je hebt hier helemaal zelf de regie in.

Staat van de auto

Ga je een tweedehands auto kopen? Let dan op de staat van de auto. Hoe nieuwe de auto is, hoe prettiger de auto vaak rijdt – de autodesigns blijven immers in ontwikkeling. Controleer ook de kilometerstand van de auto die je op het oog hebt. Hoe meer er al in is gereden, hoe groter de kans is dat de auto sneller mankementen gaat vertonen. Zo’n auto kan dan op het eerste gezicht wel goedkoop lijken, maar als je er veel aan moet laten sleutelen, lopen de kosten natuurlijk alsnog op. Het is goed om je hier bewust van te zijn.

 

Houd rekening met uiteenlopende aandachtspunten bij de zoektocht naar je nieuwe auto. Kies in ieder geval niet zomaar de eerste, de beste auto, maar ga voor een auto die bij jou en je wensen past. Veel rijplezier!