3 redenen om voor je werk voor glasvezel internet te kiezen

350
0
Share:
3 redenen om voor je werk voor glasvezel internet te kiezen

Of je nu thuiswerkt of extern kantoorruimte hebt, zonder werkende internetverbinding kom je niet ver. Dat is ongeveer even belangrijk als stroom. Maar waar een stroomleverancier kiezen vaak niet zo ingewikkeld is omdat ongeacht je keuze goede stroom uit het stopcontact komt, ligt dat bij het uitkiezen van een internetabonnement wat ingewikkelder. Er bestaan immers verschillende typen internetverbinding: DSL-internet via de telefoonlijn, kabelinternet via de televisiekabel en glasvezel internet via het nog uitrollende glasvezelnetwerk. We leggen waarom je het beste voor glasvezel internet kunt kiezen als je onbezorgd wilt kunnen werken.

Meest stabiele type internetverbinding

Misschien wel het allerbelangrijkst is dat je van je internetverbinding op aan kunt. Tijd is geld als je zaken wilt doen, en in dat licht is downtime een serieus probleem. Zonder werkende internetverbinding worden je bedrijfsprocessen behoorlijk gehinderd. Daarom wil je dat je internetverbinding zo stabiel mogelijk is. Daarvoor kun je het beste kiezen voor glasvezel internet, want dat is het meest stabiele type internetverbinding, een heel stuk stabieler dan DSL-internet. Dat komt door de glasvezeltechniek die zorgt voor een bijna oneindige bandbreedte. Die zorgt ervoor dat de kans zeer klein is dat de verbinding of het netwerk overbelast raakt en instabiel wordt. Dat is een fijne gedachte rondom een werksituatie.

Hoogste downloadsnelheden

We schreven het al, tijd is geld in het zakenleven. Dus hoe sneller zaken gaan, hoe beter. Omdat er veel via het internet gebeurt tegenwoordig, speelt de internetverbinding hier een belangrijke rol in. De snelheid van die internetverbinding is bepalend voor hoe snel veel zaken gaan. Daarom wil je graag een zo hoog mogelijke downloadsnelheid, want dan komt alles wat je op een apparaat aan data moet binnenhalen zo snel mogelijk binnen. Glasvezel internet biedt van alle typen internetverbindingen de hoogste maximale downloadsnelheden. Natuurlijk moet je dan ook wel een abonnement afsluiten voor zo’n hoge snelheid, anders zit je nog met een beperking.

Hoogste downloadsnelheden

Hoogste uploadsnelheden

Niet alleen het binnenhalen van data moet vlot gaan. Ook van het versturen van data wil je dat het zo snel mogelijk gaat. Dat is bij DSL-internet en kabelinternet een probleem. Daarbij is het namelijk zo dat de uploadsnelheid een stuk lager ligt dan de downloadsnelheid die je inkoopt. Dat is best vervelend, want verzenden gaat dan altijd een stuk langzamer dan downloaden. Voor je bedrijfsprocessen is dat eigenlijk niet wenselijk. De enige manier om dat op te lossen, is door voor glasvezel internet te kiezen. Dat is het enige type internetverbinding waarbij de uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk zijn elkaar. Pas dan profiteer je van snelle verzending van data. Dit gegeven maakt het plaatje wel compleet van waarom glasvezel internet allround de gunstigste eigenschappen biedt.

Bovenstaande zaken maken wellicht dat glasvezel internet kostbaar klinkt. Goedkoop is het ook niet, maar goedkoop is duurkoop waar het internetverbindingen betreft. Echt duurder dan kabelinternet is er niet, omdat er bij glasvezelinternet wél sprake is van concurrentie op het netwerk, waardoor de prijzen competitiever blijven. Helaas is het nog wel zo dat glasvezel internet nog niet voor iedereen beschikbaar is. Het netwerk wordt nog uitgerold, hoewel daar wel forse vooruitgang in geboekt wordt en het best snel gaat. Is het adres waarvoor jij een voor je werkzaamheden passend internetabonnement zoekt al aangesloten op het glasvezelnetwerk, dan is het zeker een verstandige keuze om voor glasvezelinternet te kiezen.