Efficiënter en duurzamer bouwen: kansen voor de vastgoedmanager

288
0
Share:
Efficiënter en duurzamer bouwen: kansen voor de vastgoedmanager

Thuiswerken is belangrijker geworden

In deze eeuw is er een omslag ontstaan in hoe we ons werk beleven en hoe we daarmee omgaan. Waar het vroeger normaal was dat vooral de man minimaal 40 uur per week aan het werk was terwijl zijn vrouw voor de kinderen zorgde, zo zijn de taken nu verdeeld en is er meer aandacht voor de balans tussen werk en privé. Het thuiswerken is sinds de coronapandemie nuttig gebleken en is onder veel mensen populair geworden. Traditionele grote kantoren raken uit de gratie en er vindt een verschuiving plaats in de richting van kantoorruimtes met flexibel opzegbare huurcontracten. Het werken nieuwe stijl gaat daarom zeker ook een rol spelen in de veranderingen met hoe projectontwikkelaars en de overheid tegen bouwen aankijken. Thuiswerken op een flexibele manier wordt belangrijker en dit brengt een andere manier van denken met zich mee. Dure fysieke kantoren zijn niet meer nodig en de reistijd wordt aanzienlijk verkort.

Vacature vastgoedmanager

Daarnaast groeit de Nederlandse bevolking nog steeds en is de woningnood hoog. Ouderen blijven langer zelfstandig wonen terwijl jongeren worden geconfronteerd met steeds hoger wordende huren of buitenproportionele huizenprijzen. De overheid, woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars vormen samen een denktank en vragen zich af hoe huisvestingproblemen zo goed en zo creatief mogelijk aangepakt gaan worden, daarbij rekening houdend met de impact op het milieu. Voor de projectontwikkelaar van de toekomst biedt dit volop kansen om te pionieren. Aan de wieg te staan van duurzame veranderingen en mee te denken aan de toekomst van de woon- en werkbeleving. Het avontuur begint bij het reageren op de vacature vastgoedmanager, de eerste stap naar een letterlijk leefbaarder Nederland.

Taken van een succesvolle vastgoedmanager

Taken van een succesvolle vastgoedmanager

De vastgoedmanager zal een rol gaan spelen als creatieve specialist bij alles wat met vastgoed te maken heeft. Sommigen gaan projectmatig ingezet worden, maar de meesten zullen samenwerken in teams bestaande uit bouwkundigen, ontwikkelaars, verhuurmakelaars, woonconsulenten en opzichters. Als jij een afgestudeerd bouwkundige bent doe je een schat aan ervaring op in het werkveld. Zowel op locatie als op kantoor leer je de komende jaren mensen aan te sturen en te communiceren op overheidsniveau. Een aantal taken die je als vastgoedmanager toebedeeld krijgt zijn onder meer:

  • Het aansturen van vastgoedmedewerkers;
  • toezicht houden op onderhoudswerkzaamheden;
  • onderhandelen bij aan- en verkopen vastgoed;
  • beleid bepalen;
  • risicoanalyse maken;
  • contacten onderhouden met de overheid en plaatselijke woningbouwverenigingen.

De vastgoedmanager met oog voor detail is dan iemand die knopen durft door te hakken, met mensen kan omgaan en gecontroleerde risico’s durft te nemen. Volop kansen voor de jonge, net afgestudeerde man of vrouw óf de ervaren academicus die al jaren als senior-manager in de bouwwereld z’n sporen heeft verdiend.

Gerelateerde artikelen