Welke verzekering zou iedere zzp’er moeten hebben?

450
0
Share:
Welke verzekering zou iedere zzp’er moeten hebben?

Nederland kent een steeds groter wordend aantal zzp’ers: zelfstandigen zonder personeel. Zelfstandig ondernemen is voor veel mensen de ultieme vrijheid: je kunt je tijd indelen zoals jij dat wilt en je kunt je bedrijf vormgeven zoals jij dat wilt. Waar veel zelfstandige ondernemers echter niet altijd rekening mee houden, is dat wanneer je problemen krijgt, jij ook volledig verantwoordelijk bent voor de oplossing van deze problemen. Dat kan grote gevolgen hebben voor jou als persoon omdat er vaak geen scheiding is tussen jouw bedrijf en jij als privé-persoon. Kom je financiëel in de problemen met je bedrijf, dan zul je dat ook zeker in je privéleven merken. Vandaar dat je er verstandig aan doet om je goed te laten verzekeren.

Neem een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je werkt, kan er altijd iets gebeuren dat je niet voorzien had; je stoot iets om bij een klant, het product dat je leverde zorgt voor schade bij de klant of je beschadigt materiaal dat je gehuurd hebt. In al deze gevallen is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp een goede keus. Met deze verzekering kun je schadeposten laten dekken waardoor jijzelf niet (diep) in de financiële problemen komt. Er hoeft namelijk maar iets te gebeuren en je kunt geconfronteerd worden met een grote schadepost. Bekijk daarom eens welke verzekering het beste bij jouw bedrijf past.

De vaak vergeten problemen

De vaak vergeten problemen

In tijden waarin steeds meer mensen in de dienstensector werken, wordt soms vergeten dat dit niet betekent dat de risico’s op ongelukken niet kleiner maakt. De ongelukken veranderen echter van aard. Zo kun je als bedrijf te maken krijgen met een cyberaanval op je systeem. Hierdoor kunnen persoonsgegevens op straat komen te liggen. Dat kan hoge kosten met zich meebrengen. Hetzelfde geldt voor mensen die advies geven aan hun klanten. Pakken deze adviezen verkeerd uit, dan kan de klant een schadeclaim indienen. Het is daarom verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Uiteraard moet je altijd je best doen om de klant zo goed mogelijk te helpen, maar mocht er iets verkeerd gaan, dan vangt je verzekering de grootste klappen op.

Waar sluit je deze verzekering af?

Als je graag een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, kun je eens naar de site https://www.unive.nl/zakelijk/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gaan. Je kunt hier meer info vinden over deze verzekering en uiteraard kun je hier ook gelijk een polis nemen. Met deze verzekering zorg jij dat je betere service aan je klanten kunt bieden. Het is namelijk niet alleen belangrijk om zelf te zorgen dat je niet in de problemen komt, het is ook professioneler wanneer je schade van klanten soepel en snel weet op te lossen. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is daarom niet alleen een manier om risico’s te vermijden, het is ook een manier om de service richting de klant te verbeteren. Sluit daarom vandaag nog een verzekering af.