Zo maak je je laptop sneller

457
0
Share:
Zo maak je je laptop sneller

Lijkt het bij jouw laptop ook alsof het eeuwig duurt voordat het ding eindelijk eens een keer opgestart is? Troost je, je bent niet de enige met dit probleem. Het is een ergernis van velen en vaak is het niet alleen de laptop die traag opstart, maar ook het starten van de benodigde programma’s of applicaties zouden wel een zetje kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je laptop sneller te maken voordat je daadwerkelijk een nieuwe hoeft aan te schaffen. Wij vertellen je er meer over.

Zet opstartende programma’s uit

Bij het opstarten van je computer, starten er ook allerlei programma’s automatisch op. Deels omdat dit voor de computer nodig is, maar ook deels voor jouw gemak. Dit zorgt er echter wel voor dat het opstarten van je computer meer moeite kost. Je kunt het automatisch opstarten van bepaalde apps uitschakelen. Let goed op dat je alleen apps uitschakelt waarvan je zeker weet dat ze niet nodig zijn! Het uitschakelen van de verkeerde programma’s kan er namelijk voor zorgen dat je computer niet goed werkt.

Schoon je laptop op

In de loop der jaren installeer je een hoop programma’s die je uiteindelijk niet meer nodig hebt. Een te volle harde schijf kan ervoor zorgen dat je laptop langzamer werkt. Het opschonen van je laptop door ongebruikte programma’s te verwijderen is daarom zeker aan te raden om jouw laptop sneller te maken.

Vervang je harde schijf voor een SSD schijf

Vervang je harde schijf voor een SSD schijf

Heb je een wat oudere laptop dan kan het zijn dat deze nog voorzien is van een HDD of gewone harde schijf. Dit start je laptop een stuk langzamer op dan een SSD. Daarom hebben vrijwel alle moderne laptops een SSD schijf. Deze start je laptop in minder dan 15 seconden op. Daarnaast gaat het laden van programma’s en het overzetten van bestanden met een SSD gemiddeld 5 keer sneller dan met een HDD. Als je de harde schijf vervangt voor een SSD draait je laptop dus een stuk sneller.

Installeer Windows opnieuw of een nieuwere versie hiervan

Een andere manier om je laptop sneller te maken is het opnieuw installeren van Windows of een nieuwere versie hiervan. De nieuwste versies van Windows zijn 8, 10 en 11. Maakt jouw laptop echter nog gebruik van Windows 7 of een nog oudere versie, dan kan dit de oorzaak zijn van je trage laptop. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat alles makkelijk te vinden is en optimaal gebruikt kan worden. Wanneer jouw laptop van een oudere versie gebruikt maakt en tegelijkertijd met nieuwere software werkt, dan kan dit voor vertraging zorgen. Een nieuwe installatie van Windows kan het probleem hoogstwaarschijnlijk oplossen.

Ben jij op zoek naar een SSD voor jouw laptop of heb je besloten dat je een nieuwe laptop aan wilt schaffen? Neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl. De kans is groot dat je hier voor beide items met vlag en wimpel zult slagen.