Op maat gemaakte bouwsoftware voor jouw bedrijf!

384
0
Share:
Op maat gemaakte bouwsoftware voor jouw bedrijf!

Bij bouwprojecten heb je uiteraard te maken met veel uitdagingen. Daarom komt een bouw software goed van pas! Dit zorgt ervoor dat jouw bouwbedrijf winstgevend blijft, want de software maakt het mogelijk om extra gestructureerd te werken. Dit voorkomt ook onnodige fouten die kunnen leiden tot faalkosten. Daarnaast automatiseert bouwsoftware ook veel terugkerende taken, waardoor je meer tijd overhoudt voor het ondernemen. En dat is natuurlijk wat je het liefste doet! In dit artikel ontdek je wat je allemaal met bouwsoftware kunt doen.

Waaruit bestaat bouwsoftware?

Je hebt vast wel vaker van de term bouwsoftware gehoord, maar waar bestaat het precies uit? Bouwsoftware is simpelweg het ultieme hulpmiddel dat jouw werkzaamheden een stuk eenvoudiger maken. Het is een overzichtelijk “alles in een pakket”, waarin jij van alles kunt regelen. Denk aan documentenbeheer, projectmanagement en het borgen van kwaliteit. Voordat je kiest voor een bouwsoftware-pakket is het belangrijk om wat research te doen, zodat je de software kiest die voldoet aan jouw wensen. Enkele punten waarop je kunt letten is dat de software flexibel is, de gehele bouwketen wordt  ondersteund, er proactief risicobeheer is en dat je kunt samenwerken met externe partijen.

CDE als bouwsoftware

Een handig systeem dat je als bouwsoftware kunt gebruiken is een CDE. Dit staat voor “common data environment”. Dit is een gemeenschappelijke data-omgeving. Hierdoor kunnen projectleden met elkaar samenwerken, documenten delen en inzien. Door dit systeem heb je al je gegevens op een centrale, overzichtelijke plek staan. Het fijne is dat je ook toegang kunt verlenen aan externe partijen. Hierbij kun je ook bepalen welke rechten je wilt toewijzen, zoals alleen lezen of bewerken. Je kunt vele verschillende soorten documenten beheren vanaf de common data environment, tekeningen of offertes, het is allemaal mogelijk met bouwsoftware.

Een bouwsoftware die altijd en overal toegankelijk is

Een bouwsoftware die altijd en overal toegankelijk is 

Hybride werken is tegenwoordig razend populair, ofwel werken vanuit verschillende plekken. Een common data environment maakt dit mogelijk. De software-omgeving bevindt zich namelijk in de cloud, waardoor je altijd en overal kunt werken. Je kunt vanaf de bouwplaats werken, vanaf kantoor of vanuit huis. Je hebt altijd toegang tot real-time informatie vanaf je mobiel, desktop of tabblad Hierdoor heb je de meest actuele en relevante gegevens altijd bij de hand.

Wat is een DMS?

DMS is de afkorting van een document management systeem. Hiermee kunnen documenten beheerd worden. Dit zorgt ervoor dat jouw informatielandschap er altijd overzichtelijk uit blijft zien. Het hebben van een systeem voor documenten is essentieel voor elk bedrijf. Door de grote verschuiving naar digitalisering hebben bedrijven tientallen Word, PDF’s en Google documenten. Het telkens zoeken naar bepaalde documenten kost tijd, maar met een DMS systeem hoef jij hier geen moeite meer in te steken. Daarnaast zorgt dit ook voor een efficiëntere samenwerking tussen verschillende teams en andere betrokken partijen. De documenten kunnen eenvoudig gedeeld, bekeken en bewerkt worden. Het hebben van een document management systeem vormt zeker een belangrijke basis binnen je organisatie.