Meer werken in minder tijd: zo doe je dat

312
0
Share:
Meer werken in minder tijd zo doe je dat

Op het gebied van werk is er de laatste jaren veel veranderd. Werknemers gingen al steeds meer parttime aan de slag. En vanaf begin 2020 wordt er ook volop vanuit huis gewerkt. Dat begon noodgedwongen, vanwege de coronacrisis. Het beviel de overgrote meerderheid echter zo goed dat veel bedrijven hybride werken. Een voordeel van thuiswerken is dat het efficiënter is. Er is aangetoond dat mensen productiever zijn als ze vanuit huis werken. Voor managers en ondernemers kan dat lastig zijn. Dat ook zij meer kunnen doen in minder tijd ontdek je in dit artikel.

Administratie

In het doen van de administratie gaat ontzettend veel tijd zitten. Denk aan vakantieaanvragen, salarissen, overuren, declaraties en ga zo maar door. Zaken die moeten gebeuren en hoewel ze deels geautomatiseerd zijn, kost het vele uren. Goede salarissoftware is een stuk efficiënter en bovendien foutloos. En behalve de besparing van tijd is er nog een belangrijk voordeel van deze software. Salarissoftware zorgt voor inzichten in de financiële situatie van het bedrijf.

HR zoals HR bedoeld is

Human resources, oftewel HR, omvat alles met betrekking tot personeel. Van het werven van personeel tot het opleiden ervan, met een belangrijk aandeel voor de zorg voor het personeel. En juist dat laatste wil er weleens bij inschieten. Dat is geen diskwalificatie naar de HR-afdeling. Zij hebben het immers al druk genoeg met de dagelijkse gang van zaken. Ook hier gaat (te) veel tijd in de administratie zitten. Weet dat er met online HR software heel veel werk uit handen kan worden genomen. Hierdoor kan de afdeling HR zich bezighouden met wat echt belangrijk is: het welzijn van het personeel.

Je persoonlijke coach

Je persoonlijke coach

Het is niet altijd leuk om een spiegel te krijgen voorgehouden, maar wel nodig. Zelf zie je lang niet altijd wat er niet lekker loopt en waar je efficiënter kunt werken. Niet iedereen zit op een coach te wachten, maar het is erg fijn om er één te hebben. Een goede coach heeft ervaring in het werkveld, liefst als manager. Ze kunnen je advies geven om kleine aanpassingen door te voeren, waardoor je meer tijd overhoudt. Die tijd kun je benutten om te werken of om leuke dingen te doen. Vergeet vooral dit laatste niet, omdat dit je scherp en actief houdt.

Leg de lat niet te hoog

Voor ondernemers en managers kan het lastig zijn om niet voor de hoogste top te gaan, zeker als het mogelijk is om die top te bereiken. Je moet je alleen afvragen of het ook echt nodig is, en voor wie. Werk is zeker belangrijk, maar moet niet ten koste van alles gaan. Als je iedere dag tot 22:00 uur bezig bent, gaat er iets niet goed. Door met iets minder genoegen te nemen, houd je niet alleen meer tijd over, maar is je leven ook gewoon leuker. En dat is veel meer waard dan een succesvol bedrijf.