De 10 beste productiviteit apps

562
0
Share:
De 10 beste productiviteit apps

Kan jouw productiviteit op het werk wel een boost gebruiken? Of merk je dat je veel tijd kwijt bent aan kleine taken die eigenlijk veel handiger en efficiënter zouden moeten kunnen? De kans is groot dat er productiviteit apps bestaan die dit inderdaad voor je mogelijk kunnen maken. We bespreken de 10 beste productiviteit apps.

Trello

Trello is een van de handigste productiviteit apps die op iOS en Android én als webapp te gebruiken is. Deze app maakt het beheren van werkzaamheden een stuk makkelijker en overzichtelijker, waardoor je projecten op een prettige én flexibele manier kunt organiseren. De intuïtieve borden, lijsten en kaarten van Trello zorgen ervoor dat je gemakkelijk ideeën kunt ordenen en voortgang kunt bijhouden. De flexibiliteit van de app maakt dat deze tool op elk team kan worden afgestemd. Er zijn meer dan 150 integraties met je populaire apps en services. Trello is misschien wel dé productiviteit app van het moment.

Slack

Slack is een toonaangevende productiviteitsapp voor heel veel verschillende platformen (macOS, Windows, Linux, iOS, Android, webapp, browserextensie). Veel grote bedrijven maken er gebruik van en beschouwen het als dé allesomvattende oplossing voor een efficiënte en productieve teamsamenwerking. Voor elk team of project kun je een eigen kanaal maken (ook voor samenwerking met externe partijen) en gebruikmaken van gespecialiseerde tools die de samenwerking bevorderen. In de app kun je onder andere spraak- en video-oproepen plaatsen, schermen delen en bestanden overdragen. Ook kun je je Dropbox account integreren met Slack.

Zapier

Zapier is geen app voor de smartphone of tablet, maar een webapp en Chrome-extensie. Wat het in de praktijk is, is een buitengewoon handig automatiseringsplatform dat zelfstandig gegevens verplaatst tussen verschillende apps die je mogelijk dagelijks gebruikt door je Dropbox te verbinden met die apps. Zapier kan bijvoorbeeld automatisch nieuwe e-mailbijlagen opslaan in Dropbox, video’s die in Dropbox opgeslagen worden rechtsreeks naar YouTube uploaden en voor elke nieuwe upload in Dropbox een Google-spreadsheet toevoegen. Zo kun je tijd besparen en hoef je minder vervelende taakjes zelf uit te voeren.

Zapier

Asana

Asana is een van de beste productiviteit apps en is beschikbaar als browserextensie en als app voor iOS, Android. De app biedt een groot aantal tools voor werkbeheer. Asana geeft gebruikers een volledig overzicht van een project en biedt functies voor het bijhouden van de voortgang, de communicatie en het teambeheer. Voor elk team of elke afdeling kun je een andere groep maken. Daarin maak je vervolgens projecten aan waar je taken aan kunt toevoegen. Voor elke taak kun je een tijdsbestek of deadline instellen. Ook kun je taken en projecten toewijzen aan specifieke personen of teams. Teamleden kunnen als volgers toegevoegd worden, zodat ze van alle ontwikkelingen op de hoogte kunnen blijven.

Adobe Scan

Adobe Scan is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. De app maakt het mogelijk om papieren documenten te scannen tot een digitale pdf door er simpel weg een foto van te maken. Dat kan het scannen van documenten een stuk vlotter laten gaan. Adobe Scan herkent automatisch tekst, waardoor je scan niet slechts als foto maar daadwerkelijk als document opgeslagen en gebruikt kan worden.

HelloSign

HelloSign is beschikbaar als webapp, API en als app voor iOS en Android. De app stelt je in staat om documenten digitaal te ondertekenen. Dat maakt het ondertekeningsproces een stuk efficiënter, want ondertekenaars hoeven niet meer op locatie te komen of ondertekende documenten op de post te doen. HelloSign kan gebruikt worden voor elk type document, zoals geheimhoudingsovereenkomsten, huurcontracten en arbeidsovereenkomsten. De app accepteert 17 verschillende bestandstypen, waardoor bijna alle bestanden die ondertekend kunnen worden wel ondersteund worden. De digitale handtekeningen die met HelloSign worden gezet zijn juridisch bindend. Ook is de versleuteling van het document en de ondertekening zeer goed op orde. De app maakt het mogelijk om massaverzoeken te versturen of juist volgens een bepaalde volgorde ondertekening te vragen. Ontvangers van het te ondertekenen document hoeven zich enkel aan te melden om van HelloSign gebruik te kunnen maken. Na ondertekening wordt het document automatisch naar je teruggestuurd.

Airtable

Airtable is beschikbaar als app en als API. Deze app maakt het makkelijk om je spreadsheets in een database te zetten zonder dat je ervaring met code nodig hebt. Zonder de gebruikelijke leercurve die nodig is om databases te maken kun je aan de slag met en blanco base en steeds kolommen toevoegen die je kunt vullen met gegeven. Sorteren, groeperen en rekenen is eenvoudig.

Evernote

Evernote is een van de beste productiviteit apps en is verkrijgbaar als voor iOS en Android, maar ook als website waar je op kunt inloggen. Het is al lange tijd één van de meest populaire productiviteitsboosters. De app stelt je in staat om aantekeningen te maken, te organiseren en notities en bestanden te delen met anderen. Anders dan bij andere notitieapps kun je foto’s invoegen, geluidsopnames maken, documenten inscannen met je camera, handgeschreven notities toevoegen en schetsen maken. Alles wordt veilig bewaard in de cloud, dus je hoeft nooit iets wat je opgeslagen hebt kwijt te raken. Handig is dat je Evernote ook op de computer kunt gebruiken, waar je dankzij de cloud alles in je account gewoon kunt oproepen.

Buffer

Buffer is te gebruiken als app voor iOS of Android en als API. De app maakt het beheren van je sociale netwerken een heel stuk makkelijker en sneller. Je kunt eenvoudig berichten inplannen voor platforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Zo kun je op één moment en op één plek voor alle kanalen sociale media-uitingen inplannen. Daardoor ben je snel klaar en kun je af met één moment om al je sociale media-uitingen te regelen.

Newton

Newton is een zeer praktische applicatie voor e-mailbeheer die beschikbaar is voor iOS, Android, MacOS, Windows en Chrome OS. Door al je e-mails te organiseren zodat je ze op één plek kunt terugvinden, hoef je niet meer eindeloos te zoeken naar dat ene mailtje uit het verleden dat je nodig hebt. Daarnaast maakt Newton het mogelijk om verzonden mails terug te roepen of je mails te tracken. Op deze manier weet je precies of en wanneer de ontvanger jouw e-mail gelezen heeft.

Het leven kan dus een stuk makkelijker worden als je gebruik gaat maken van een of meerdere van bovenstaande productiviteit apps. Volledige functionaliteit is veelal helaas niet gratis: vaak is daarvoor een abonnement nodig. Toch kan het die investering zeker waard zijn als je er efficiënter door kunt werken.