Wat is het verschil tussen een horeca koffiemachine en een zakelijke koffiemachine?

399
0
Share:
Wat is het verschil tussen een horeca koffiemachine en een zakelijke koffiemachine?

Een van de overwegingen die vaak naar voren komt bij de selectie van een koffiemachine voor een professionele omgeving is waar deze aan moet voldoen. Iedereen kent de mooie apparaten die in de horeca gebruikelijk zijn, veelal grote apparaten met erbovenop ruimte om kopjes vast voor te verwarmen. In een bedrijfsomgeving zijn weer andere apparaten gebruikelijk. In dit artikel lichten we enkele belangrijke verschillen uit tussen horeca-koffiemachines en zakelijke koffiemachines.

Volume

Horeca koffiemachines zijn vaak groter en kunnen meer koffie produceren dan zakelijke koffiemachines, omdat ze worden gebruikt in een omgeving waar veel mensen koffie komen drinken. Zakelijke koffiemachines zijn vaak kleiner en produceren minder koffie, omdat ze worden gebruikt in een kleinere omgeving met minder mensen. Zo staan er in een kantoor vaak eerder meerdere apparaten, zoals per afdeling, in plaats van één groot apparaat zoals in een bar, hotel of restaurant gebruikelijk is.

Volume

Gebruiksgemak

Horeca-koffiemachines kunnen minder gebruiksvriendelijk zijn dan zakelijke koffiemachines, omdat ze zijn ontworpen voor professioneel gebruik, vaak meer instellingen hebben of handmatig werken. Zakelijke koffiemachines zijn vaak eenvoudiger in gebruik, omdat ze zijn ontworpen voor gemakkelijk gebruik door iedere werknemer. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor een gewone koffie, espresso of een cappuccino. Het koffie apparaat zal zelf aangeven wanneer het in schoonmaak modus is of onderhoud nodig is. Barista’s gebruiken uiteraard liever een horeca koffiemachines, waarbij ze zelf de instellingen kunnen doen om de lekkerste koffie variëteiten te maken.

Prijs

De echte goede horeca koffiemachines zijn meestal duurder dan zakelijke koffiemachines omdat ze heel intensief gebruikt worden en grotere capaciteit hebben. Deze apparaten moeten hoge volume´s draaien met een zeer hoge betrouwbaarheid. Bovendien zien ze er vaak ook nog fraai uit omdat ze een prominente plek in een horecagelegenheid vervullen. Dit zijn zaken die zich terugvertalen in een hogere prijs.

Uiteraard zijn er ook veel horeca gelegenheden waar men gewoon een betrouwbaar en snel bedienbaar koffieapparaat nodig is. Zo zijn er ook veel horeca gelegenheden waar de klanten zichzelfs kunnen bedienen, zoals bij ontbijt buffets van hotels of sportclubs. Dan is een horeca machine die wel automatisch is en een hoog volume aan kan natuurlijk noodzakelijk.

Ook kleine bedrijven kiezen steeds vaker voor professionele koffiemachines op kantoor met lekkere koffie en een grote range aan opties. Zo zijn een goede latte of ristretto niet meer puur aan de horeca voorbehouden. In de huidige krappe arbeidsmarkt is de werknemerstevredenheid steeds belangrijker en mag goede koffie uiteraard niet ontbreken op de werkplek.  Vergeet bij de selectie van een geschikt apparaat niet om de wensen van de gebruikers mee te nemen!