De 9 beste time management apps

695
0
Share:
De 9 beste time management apps

Merk je dat je moeite hebt met het organiseren van je tijd, vaak het overzicht verliest en daardoor veel stress ervaart? Dan is het zinnig om te investeren in time management, oftewel het scheppen van orde in je taken en de tijd die je daarvoor beschikbaar hebt. Dat kun je natuurlijk zelfstandig proberen te doen, maar er zijn ook genoeg handige time management apps die je handje kunnen helpen om meer overzicht te creëren. We bespreken de negen beste time management apps.

Toggle Track

Wil je zicht krijgen in hoeveel je tijd je kwijt bent aan een bepaalde klant of taak? Download dan de Toggle Track app, die zowel voor iOS als voor Android beschikbaar is. Hiermee kun je met één tik de tijd bijhouden die je besteedt aan klantprojecten of taken. Je kunt hem zelfs bedienen met de Siri-spraakassistent als je een iPhone hebt. Toggle Track heeft een browserextensie en multi-platform ondersteuning, waardoor je als je werk moeiteloos op verschillende apparaten kunt volgen en synchroniseren tussen je telefoon, desktop en internet. Dankzij de kalenderintegratie kun je ook nog eens met deze ap aan al je deadlines voldoen. Toggle Track stuurt je een melding op het moment dat een ‘evenement’ begint en laat je gemakkelijk en snel gedetailleerde tijdsregistraties invoeren.

Trello

Net als Toggle kan Trello je leven wat makkelijker maken. Trello helpt je om al je taken overzichtelijk op een rijtje te krijgen en er vervolgens samen met teamgenoten aan te werken. De taken en projecten worden vastgepind aan een overzichtelijk digitaal bulletinboard waar alle teamleden gebruik van kunnen maken. Teamleden kunnen bij taken en projecten reacties plaatsen, checklists en bijlages toevoegen en natuurlijk nieuwe taken aanmaken. Boven taak zie je of deze nog gedaan moet worden, lopend is of klaar is. Zo kun je de voortgang snel en gemakkelijk bijhouden en volgen.

Todoist

Ook handig om al je taken en projecten op één plek overzichtelijk te maken en de voortgang bij te houden: de app Todoist, een naam die uiteraard afgeleid is van het ‘to do lijstje’. Ook met teams en zelfs verschillende teams tegelijkertijd kun je de vruchten plukken van deze app, die ook vanaf de computer te gebruiken is en tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd kan worden. Met Todoist kun je naast taken toevoegen en reageren op projecten ook handig delegeren. Ook kun je de app makkelijk integreren met bijvoorbeeld Google Agenda, Dropbox, Outlook en Gmail.

Todoist

Wunderlist

Zoek je een wat eenvoudigere, maar wel doeltreffende app voor hetzelfde doel, namelijk het maken van to do lijstjes waar je als team gebruik van kunt maken? Probeer dan de app Wunderlist eens. In deze app maak je to do lijstjes en gebruik je de afvinkfunctie om bij te houden wat nog gedaan moet worden en wat al klaar is. Je kunt anderen taken toebedelen via de app, reacties plaatsen, einddata opgeven én handige reminders inplannen. Met een simpele druk op de knop deel je alle doelen met je team.

Redmine Time Tracker

Redmine Time Tracker is een buitengewoon handige desktop app die een combinatie biedt van de functie van Toggle Track’s timer en Trello’s, Wunderlist’s en Todoist’s to do lists. Je maakt er taken in aan die je overzicht geven over wat je nog moet doen. Op het moment dat je aan het werk gaat met je taak, zet je gewoon even op je computer de time tracker van Redmine aan en zo wordt er bijgehouden hoe lang je met de taak bezig bent.

Calendar

Het inplannen van taken om overzicht te creëren is natuurlijk erg handig, maar er komen ook dingen tussendoor die niet direct een taak zijn waar je mee aan het werk moet maar je wel tijd gaan kosten. Denk aan vergaderingen of uitnodigingen waar je iets mee moet. Dan is het handig als je agenda’s gesynchroniseerd kunnen worden, zodat je ook met die zaken niet vergeet rekening te houden. De Calendar app biedt een handige en slimme virtuele assistent die leert en zich aanpast aan jouw planning, zodat je de planning van allerlei zaken kunt automatiseren. Je synchroniseert eenvoudig als je Google-, Apple- en Outlook-agenda’s, die vervolgens gepresenteerd worden in één enkele, deelbare, en eenvoudig aan te passen dashboardweergave.

Pomodoro

Last van uitstelgedrag, moeite met prioriteiten stellen en moeite om je focus vast te houden? Gebruik de Pomodoro techniek in combinatie met de bijbehorende app. Met deze techniek werk je in blokken van 25 minuten. Besluit aan welke taak je wilt werken en zet de timer in de app aan. Vervolgens probeer je 25 minuten lang je focus te behouden. Daarna gaat de wekker en mag je drie minuten pauze nemen, waarna je weer een nieuwe werkperiode van 25 minuten kan starten. Na de vierde keer mag je een langere pauze nemen. Wellicht lukt het je zo beter om aan het werk te blijven.

Go Fucking Work

Het niet de aardigste titel, maar deze add-on is dan ook bedoeld voor mensen die zich continue laten afleiden tijdens het werk door websites zoals Facebook of NU.nl. Als je de add-on installeert, kun je websites kiezen waar je je vaak door afleiden. Mocht je tijdens je werk alsnog de aandrang voelen om een van die websites te bezoeken, dat maakt Go Fucking Work je in ongeveer die bewoordingen duidelijk dat daar gaan sprake van is en dat het nu tijd is om te werken.

Alarmy

Ben je zzp’er en beginnen jouw time management problemen al bij op tijd uit bed komen? Dan is Alarmy de oplossing. Men noemt deze app ook wel the devil’s alarmclock. Voel je hem al? Deze wekker schakelt pas uit nadat jij een reeks van vervelende opdrachten hebt voltooid, zoals het oplossen van een rekensom, een memory-spel of opstaan om een foto je wasbak te maken. Probeer dan nog maar eens te snoozen.

Met andere woorden: jouw problemen met time management kun je prima het hoofd bieden door je toe te wijden aan het gebruik één of meer van deze apps. Natuurlijk moet je daar dan wel vasthoudend in zijn, anders werken de beste time management apps niet.