Digital nomad life: 10 populaire locaties wereldwijd

438
0
Share:
Digital nomad life 10 populaire locaties wereldwijd

Zit het reizen jou in het bloed en zie je weinig reden om je te binden aan Nederland? Dan ben je wellicht op zoek naar zogenaamde digital nomad banen: werk waarbij je niet fysiek hoeft te verschijnen en dat je overal waar je beschikking hebt over internet, stroom en een laptop kunt uitvoeren. Dat stelt je in staat om reizen en werken te combineren. In feite doe je digital nomad werk om tijdens je reis geld te verdienen het financieren van je reis. Het is een leven dat niet voor iedereen is weggelegd, want zonder eigen woonplek moet je wel compromissen maken op het gebied van comfort, of het nu slapen in hostels is of kiezen voor het digital nomad van life: leven vanuit een busje.

Thailand

Thailand is één van de populairste digital nomad plekken ter wereld, en dat is niet voor niets. Het land is ontzettend goedkoop én staat bol van de geweldige locaties. Chiang Mai in het bijzonder is populair onder digital nomads. Hier vinden dan ook elke dag evenementen en meetups plaats om met andere digital nomads in contact te komen. Maar ook Bangkok en het onder digital nomads populaire strandoord Koh Lanta zijn aanraders.

Bali, Indonesië

Indonesië is een hoofdzakelijk islamitisch land, wat het te restrictief kan maken voor een aangenaam leven als digital nomad. Bali vormt daarop een uitzondering, omdat het vooral hindoeïstische inwoners heeft. Daarnaast is het ook simpelweg ook nog eens paradijselijke bestemming met prachtige stranden, natuur en spiritualiteit. Het populairste strand op Bali onder digital nomads is Canggu. Hier vind je veel gelijkgestemde mensen en goede plekken om te werken.

Medellín, Colombia

Colombia herbergt één van dé digital nomad steden ter wereld: Medellín. Je zou deze stad in de binnenlanden het Chiang Mai van Latijns-Amerika kunnen noemen. De staat loopt over van de digital nomads die je kunt ontmoeten en is daarnaast gezegend met een temperatuur van 25 graden het hele jaar lang. Je hebt er alleen geen stranden.

Mexico

Mexico is in de bredere zin populair onder digital nomads omdat het een aangenaam land is om in te leven. Het heeft een levendige cultuur, lekker eten en is nog relatief goedkoop. Ook is Mexico naast met bruisende steden en veel cultureel erfgoed ook gezegend met prachtige stranden en lekker weer. Lang niet al die stranden zijn gelukkig overlopen met toeristen.

Spanje

Je hoeft natuurlijk de halve wereld over voor een fijne plek om te kunnen werken en leven als digital nomad. Ook Spanje is een aantrekkelijke bestemming. Hoewel het leven er duurder is dan in de hierboven genoemde bestemmingen, vallen de prijzen ten opzichte van Nederland nog behoorlijk mee. Spanje is gezegend met een open, verwelkomende cultuur, dus je kunt je er snel thuis gaan voelen. Zoek je een bestemming waar het het hele jaar door lekker weer is? Kies dan voor de Canarische Eilanden!

Digital nomad life

Bansko, Bulgarije

Vind je Spanje toch te duur en wil je er graag een actief leven op nahouden? Overweeg dan om je gaan werken en verblijven in Bansko in Bulgarije. Dit is opvallend genoeg een hotspot onder digital nomads. Dat terwijl het eigenlijk maar een bergdorp is. De digital nomads daar voelen zich dan ook aangetrokken tot de rust, maar zeker ook tot de mogelijkheden rondom het dorp om te hiken, wintersporten of lekker te ontspannen in de hot springs.

Georgië

Georgië is ook echt een bruisende hotspot voor digital nomads aan het worden. Dat komt onder andere omdat het land zich daar bijzonder voor open stelt. Als een van de eerste landen ter wereld heeft Georgië ze een speciaal visum voor digital nomads, waardoor je je er voor langere tijd kunt vestigen om te werken als je dat wilt. Er ontstaan aan de lopende band nieuwe co-workingspaces waar je gebruik van zou kunnen maken. Georgië is gezegend met prachtige bergachtige natuur, veel cultureel erfgoed, uitstekende wijn en een bruisende en aantrekkelijke hoofdstad.

Maleisië

Ook in Maleisië vind je volop digital nomads. Dat is ook niet zo gek: de prijzen zijn er laag, de temperaturen lekker en de wifi is over het algemeen prima. Ook is Maleisië gezegend met paradijselijke stranden, spectaculaire natuur én is het een hub vanuit waar je gemakkelijk op allerlei andere bestemmingingen kunt komen. Let wel op: het is een islamitisch land en daardoor is het leven niet overal zo vrij als je wellicht gewend bent.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Velen roemen Kaapstad als een buitengewoon aantrekkelijke plek om te verblijven, ondanks een wat bedenkelijke geschiedenis en reputatie op het gebied van veiligheid. Ook digital nomads, die de enorme creatieve scene roemen, vertoeven er graag. De community van lokale en internationale ondernemers in Kaapstad is groot. Er zijn hier veel start-ups, dus wil je als digital nomad gaan ondernemen, dan is Kaapstad zeker een inspirerende omgeving om dat in te doen. En als je één keer de zonsondergang hebt gezien vanaf de bergen boven de stad, wil je waarschijnlijk nooit meer weg.

Austin, Texas, Verenigde Staten

Voel je je aangetrokken door de Verenigde Staten van Amerika? Overweeg dan de stad Austin in de zuidelijke staat Texas. Bij Texas denk je natuurlijk nu niet direct aan een vrijzinnige omgeving, maar Austin is toch echt die uitzondering. Het is een moderne stad vol leuke muziekfestivals en eten dat beïnvloed is door de Mexicaanse keuken. Voor je rust bezoek je een van 250 parken of ga je wandelen in de omgeving van de stad. Ook is Austin een fietsvriendelijke stad. Austin is een hub voor creatievelingen en start-ups, dus het is niet zo moeilijk om je er thuis te voelen als digital nomad. Ook fijn: de winters in Austin zijn kort en de zomers zijn warm.

Heeft een van bovenstaande locaties je interesse weten te wekken? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar die nomad vacatures die jou dat reizende leven dat je zoekt kunnen bieden. Met de juiste digital nomad vacature en een vrijzinnige, reislustige geest kun je zomaar eens een prachtig en volop geleefd leven vol nieuwe contacten en mooie herinneringen tegemoet gaan! Wie wil er immers nu niet zo veel mogelijk uit het leven halen?

Gerelateerde artikelen