Georganiseerd werken met etiketten: 5 toepassingen
Niemand is een volledige werkdag 100 procent productief. Maar het steeds nijpendere personeelstekort dat intussen zowat alle bedrijven heeft getroffen, beïnvloedt wel de productiviteit. Soms is er sprake van een structureel tekort aan medewerkers, soms is dat enkel tijdelijk vanwege ziekte of vakantie. Hoe dan ook, als minder mensen dezelfde hoeveelheid werk moeten uitvoeren of mensen zonder hulp van extra handen meer werk moeten leveren kun je niet zomaar zeggen dat ze maar harder of sneller moeten werken. Veel beter is vooral te zorgen dat er slimmer gewerkt wordt. En dat kun je voor elkaar krijgen door georganiseerder te werken. Hieronder lees je meer over hoe etiketten hierbij van dienst kunnen zijn.
1. Productlabeling in de horeca
In de horeca is veel aandacht voor voedselveiligheid. Niet voor niets dat horecagelegenheden verplicht zijn ingrediënten in de keuken altijd te voorzien van onder andere een THT. Deze, en ook andere informatie kun je eenvoudig vermelden op een etiket dat je op het product plakt. Ook erg handig voor diepvriesproducten, en ook erg overzichtelijk als je bijvoorbeeld snel overzicht wil hebben over een groot assortiment aan kruiden.
2. Voorraadbeheer
Houdt de onderneming waar je werkt een voorraad aan van bepaalde producten? En is het belangrijk dat bijgehouden wordt van welke voorraad iets verkocht wordt, of werken jullie bijvoorbeeld via het fifo-methode? Door de voorraad te voorzien van zakelijke etiketten, bespaar je een hoop gezoek iedere keer.
3. Coderingen ter ondersteuning van het productieproces
Worden er binnen de onderneming waar je werkt producten voor klanten geassembleerd? En moeten er voor ieder afzonderlijk product bepaalde onderdelen uit het magazijn gehaald worden? Door de voorraad in het magazijn te voorzien van etiketten met kleurcoderingen barcodes, weet je snel en overzichtelijk welke onderdelen nodig zijn.
4. Geautomatiseerd verzendlabels maken
Minder tijd kwijt zijn met het maken van verzendlabels voor producten die je naar klanten stuurt? Minder kans lopen op foutieve gegevens op een verzendlabel? Door geautomatiseerd verzendlabels te maken – zeker vanuit een account van een pakketdienst – pak je een hoop tijdswinst.
5. Veiligheidsvoorschriften
Bedrijven hebben de plicht te zorgen voor een veilige werkomgeving. Denk aan de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, ergonomisch kantoormeubilair en een goede inrichting van een magazijn. Bevinden medewerkers zich in een potentiële gevaarlijke situatie of omgeving, dan is het geen overbodige luxe ze hier door middel van etiketten aan te herinneren.
Etiketten met informatie voor klanten
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn zakelijke etiketten op allerlei manieren voor intern gebruik erg praktisch. Maar ze kunnen tot slot ook een belangrijke informatiedrager voor klanten zijn. Sta je bijvoorbeeld in een winkel, en krijg je regelmatig vragen van klanten over de aan- of juist afwezigheid van bepaalde ingrediënten in producten? Door dit duidelijk te maken door middel van een vermelding op het etiket voorkom je een hoop vragen. Daarbij kun je een etiket ook goed inzetten om je merkidentiteit uit te dragen en te versterken!