Waarom omscholen naar de techniek zo kansrijk is

396
0
Share:
Waarom omscholen naar de techniek zo kansrijk is

Soms kan het je overkomen dat je vastloopt in je carrière. Je kunt in een sector zitten waar steeds minder werk en toekomst in zit, je kunt aan de zijlijn komen te staan en geen weg meer de arbeidsmarkt op vinden met je kwalificaties of je kunt natuurlijk ook simpelweg je huidige werk spuugzat zijn. Linksom of rechtsom zet dit aan tot actie. Door je om te scholen, kun je je loopbaan op een hele bevredigende manier nieuw leven inblazen. Zeker als je kiest voor de techniek.

Al lang mooie kansen door personeelstekort

Al jarenlang is de vraag naar personeel in de technische sector groot. Wellicht dat een baan in de techniek nooit een prestigieuze uitstraling heeft gekregen, waardoor veel mensen voor iets anders hebben gekozen. Maar daar waar een personeelstekort bestaat, liggen mooie kansen. Niet alleen voor vinden van werk, maar ook voor het ontvangen van een goed salaris en gunstige arbeidsvoorwaarden. Die zijn immers nodig om mensen over de streep te trekken, en daar kun jij ook van profiteren door er bijvoorbeeld voor te kiezen om een elektrotechniek opleiding te gaan volgen. Daarmee kun je aan het werk in meterkasten of aan verschillende soorten machines.

Meer werk door klimaatdoelen

Meer werk door klimaatdoelen

Was er al een personeelstekort in de technische sector, dan heeft het accent op duurzaamheid daar de afgelopen jaren alleen maar flinke scheppen bovenop gedaan. Hoog op de agenda staat het terugdringen van de CO2-uitstoot, onder andere door het verduurzamen van woningen. De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in beter isoleren van bestaande woningen, ze van het aardgas afhalen en het aansluiten op duurzame warmte- en energiebronnen. Ondertussen wordt er ook nog flink gebouwd aan nieuwe, duurzame woningen. Daar is veel personeel voor nodig, waardoor er nu veel technische vacatures zijn voor bijvoorbeeld isolatiemonteurs, zonnepanelenmonteurs en monteurs voor warmtenetten, maar ook voor elektriciens en installateurs voor het plaatsen van warmtepompen.

Maar hoe pak je zo’n carrièreswitch aan? Dat is eenvoudig bij Strevon. Daar kun je opgeleid worden in het technische vakgebied van je keuze. Vervolgens helpt men je er ook nog eens een passende werkgever te vinden waar je voor de langere termijn aan de slag kunt. Eerdere relevante ervaring is niet noodzakelijk om voor opleiding en plaatsing via Strevon in aanmerking te komen.