Wat is salaris?

cariere

Wat is salaris?

Wat is salaris?

salaris

Een salaris is een specifiek geldbedrag dat door een werkgever aan een individu wordt betaald, meestal in een arbeidsovereenkomst. Het wordt vergeleken met stukloon, waarbij elke baan, elk uur, of zelfs elke andere eenheid op regelmatige basis wordt betaald, en niet op maandelijkse basis. Gewoonlijk omvat het loon het loonpercentage, het loon voor overwerk (indien van toepassing), het ziekteverlof, het vakantiegeld en alle andere toepasselijke inhoudingen. Bovendien wordt rekening gehouden met het aantal dienstjaren van een werknemer. Soms worden ook bonussen in het salaris opgenomen.

Werkgevers betalen het loon gewoonlijk op wekelijkse basis, maar sommige bedrijven betalen hen slechts voor enkele dagen, weken of maanden tegelijk, afhankelijk van de mate van hun verantwoordelijkheid. Sommige werkgevers kunnen hogere lonen betalen voor degenen die zich op een bepaald gebied hebben gespecialiseerd. Gewoonlijk komen alle soorten werk in aanmerking voor salarissen. Daarnaast betalen sommige bedrijfstakken bonussen aan werknemers voor bijzondere prestaties, promoties en/of de voltooiing van specifieke projecten.

De salarisstructuur kan op uurbasis, wekelijks, tweewekelijks of van maand tot maand zijn, afhankelijk van de aard van het bedrijf en de verantwoordelijkheid en bevoegdheid van de werknemer. Vaak onderhandelen de werkgever en de werknemer tijdens de introductieperiode over de salarisstructuur. Op het moment van de onderhandelingen zijn de salarisverwachtingen van de werknemer gebaseerd op verschillende factoren zoals ervaring, prestaties en het soort baan. Meestal wordt ook onderhandeld over de vergoeding van overuren, indien van toepassing.

Tags
Populair
img
Werknemersvoordelen
img
Wat is salaris?
img
Voordelen als investering voor uw bedrijf
img
Onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden en extraatjes
img
De voor- en nadelen van een vast salaris
Trending