Voordelen als investering voor uw bedrijf

cariere

Voordelen als investering voor uw bedrijf

Voordelen als investering voor uw bedrijf

employee benefits

Werknemersvoordelen en -compensaties in unieke vorm omvatten verschillende soorten niet-looncompensaties die aan alle werknemers worden aangeboden, naast hun reguliere salarissen of lonen. De gevallen waarin een werknemer zijn loon inruilt voor een ander werknemersvoordeel, staan bekend als "salarisruil" of "salary packing". Deze praktijken zijn zeer gebruikelijk in de financiële sector, waar de noodzaak om kosten te besparen op elk niveau een must is. Er zijn zelfs bepaalde landen die dergelijke praktijken strikt handhaven om het aantal oplichtingen in de sector terug te dringen en een betere bedrijfsvoering te bevorderen.

Werkgevers kunnen een deel van het reguliere salaris dat zij aan hun werknemers betalen, terugbetalen via jaarlijkse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantieverlof, ziektekostenverzekering, vakantiegeld, pensioen, en opleidings- en omscholingsvergoeding. Soms kunnen werkgevers hun volledige werknemers deze personeelsbeloningen voor een bepaalde periode verstrekken; soms dekken zij niet alle basisbehoeften van de werknemer. De werkgevers kunnen echter niet alle betaalde vergoedingen terugbetalen wanneer hun werknemers een voorgeschreven hoeveelheid betaald verlof krijgen samen met een of andere vorm van jaarlijkse uitkering. Dergelijk voorgeschreven verlof kan worden gebruikt voor de genezing van een ziekte die een werknemer zou kunnen oplopen en ook voor de behandeling van een gezinslid dat ernstig gewond is geraakt.

Het komt echter voor dat personeelsbeloningen worden beschouwd als belastbaar inkomen. Dit betekent dat werkgevers belasting moeten betalen over het totale bedrag van de inkomsten uit deze personeelsbeloningen. Het belastingbedrag hangt af van de leeftijd van de werknemer en ook van het jaar waarin hij of zij zijn of haar eerste salaris heeft verdiend. Er zijn verschillende manieren waarop een werknemer heffingskortingen kan aanvragen, afhankelijk van de leeftijd van de werknemer, de inkomstenbron en de duur van het voordeel. Het claimen van heffingskortingen op personeelsbeloningen wordt meestal gedaan door de contante waarde van de uitkering te berekenen en vervolgens het bedrag dat op jaarbasis nog betaald moet worden af te trekken van de toekomstige verdiensten van de werknemer.

Tags
Populair
img
Wat u moet weten over staats- en federale minimumlonen
img
Voordelen als investering voor uw bedrijf
img
Wat is salaris?
img
Types of Employment Benefits
img
Een gids voor geld verdienen op het werk
Trending