Onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden en extraatjes

cariere

Onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden en extraatjes

Onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden en extraatjes

Een belangrijk onderdeel van secundaire arbeidsvoorwaarden is het salaris. Hoeveel verdient een werknemer in vergelijking met andere werknemers? Het salaris is een van de belangrijkste onderdelen van een pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, omdat het het startsalaris, of salarisniveau, voor de werknemer vertegenwoordigt, en vaak de beslissende factor is of een werknemer al dan niet een upgrade kan krijgen naar een hogere anciënniteitspositie binnen een bedrijf. Deze beslissing wordt ook sterk beïnvloed door het beginsalaris van de naaste concurrent van de werknemer, die het aanbod misschien kan evenaren of overtreffen. Het aantal gewerkte jaren, de functie, het aantal vergelijkbare functies, de geografische locatie en andere factoren kunnen allemaal een grote rol spelen bij het bepalen van het salaris van een werknemer. Door zorgvuldig een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden samen te stellen, kunt u werknemers van goede kwaliteit aantrekken en behouden, de motivatie en het moreel van uw werknemers verbeteren en bepaalde belastingvoordelen genieten.

employee benefits

Een groot percentage van de bedrijven biedt naast het reguliere salaris een of ander soort secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Veel bedrijven bieden een jaarlijkse medische keuring, een ziektekostenverzekering op lange termijn, een ongevallenverzekering en een zicht- en tandartsverzekering. Als uw bedrijf een van deze secundaire arbeidsvoorwaarden aanbiedt, is het belangrijk dat u met uw werkgever onderhandelt over een contract waarin precies wordt vastgelegd wat gedekt is, de procedures voor het ontvangen van de voordelen, hoeveel beschikbaar is, wanneer ze zullen worden verstrekt, en de procedure voor het afzien van het plan. Voor veel bedrijven zijn de aangeboden voordelen heel aantrekkelijk, maar moeilijk af te dwingen tegenover een werknemer wiens bruto-inkomen aanzienlijk lager is dan het reguliere salaris van vergelijkbare werknemers.

Een ander gebied van werknemersvoordelen waarover onderhandeld moet worden, is de hoeveelheid beschikbare vakantietijd. De meeste grote bedrijven bieden vakantiedagen aan als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden, maar kleinere bedrijven doen dat soms niet. Wanneer u over vakantietijd onderhandelt, zorg er dan voor dat u alle vakantietijd meerekent die de werknemer daadwerkelijk gebruikt, met inbegrip van tijd die wordt besteed aan persoonlijke vakantie en het bezoeken van familie, evenals zakenreizen. U zult ook willen onderhandelen over het aantal dagen en uren vakantieverlof dat beschikbaar is.

Tags
Populair
img
Werknemersvoordelen
img
De voor- en nadelen van een vast salaris
img
Wat is salaris?
img
Wat u moet weten over staats- en federale minimumlonen
img
Types of Employment Benefits
Trending